Memleketimde Hüzün Var…

Memleketimde Hüzün Var…
Terörizm, bireylerin fiziksel ve psikolojik bütünlüğünü, kontrol edebilirlik duygusunu, değerlerini, düşüncelerini, yorumlarını, tutumlarını ve varsayımlarını doğrudan ve dolaylı tehdit ederek travmatik bir toplum yaratmaktadır.
Algılarımız değişiyor…bireylerin kişisel güvenlik algılarını, yaşam şekillerimizi, gelecek beklentilerimizi ve seçimlerimizi etkiler hale gelmiştir.
Yaygınlığı artan terörist saldırılarının ne olduğu, ne gibi etkiler yarattığı ve bu etkilerin giderilmesi için neler yapılması gerekmekte araştıran ilgilenen yok çünkü terör saldırılıranına alıştırıldık… ALIŞMAMALIYIZ. Terörün ne olduğu ve neden olduğu, nasıl eyleme geçtiği, bireyleri ve toplumları nasıl etkilediği ciddi sorular ve sorunlar olarak araştırılmaktadır.
Terörün sadece hedef aldığı kişiler üzerindeki etkileri değil, bu sembolik hedefler yoluyla ulaşmaya çalıştığı üçüncü kişiler üzerindeki etkileri hiç bir şekilde konuşulmamaktadır. Bu terör olayları özellikle çocuklarla ergenler üzerinde travmatik etkiler yaratabilmektedir. Olaya hem kültürel hem fiziksel yakınlık olması durumunda ise terör eylemine doğrudan veya kitle iletişim araçlarıyla maruz kalan kişilerin travma yaşama olasılıklarının arttığı görülmüştür. Peki bununla ilgili ne yapılacak ?? HİÇ
Ülkemiz de terör eylemlerinde yitip giden canlara, bu hain saldırılara alışmamalıyız, acımızı yaşamalıyız, bu terör eylemlerini normalleştirmemeliyiz….


Yorum bırakın